Home Antinicotina.ro
Piese auto aftermarket si originale

Produse in magazin

Cotiera elastica
Cotiera elastica
Lei14.00Banda elastica pentru genunchi
Banda elastica pentru genunchi
Lei17.00Manseta elastica
Manseta elastica
Lei12.00Genunchiera elastica
Genunchiera elastica
Lei15.00Banda elastica pentru glezna
Banda elastica pentru glezna
Lei17.00Magazin Online


Afiseaza toate produsele


Cautare avansata

Ati uitat parola ?
Ati uitat nume utilizator ?

Cos de cumparaturi

Magazin Online Antinicotina
Cosul DVS. este gol

Produse

Plasturi Antifumat Optim Plast Easy
Plasturi Antifumat Optim Plast Easy
Lei50.00
Lei42.00
Salvati: Lei8.00


Fumatul-pericolele consumului de tigari Articol despre nicotina in organism
Fumat si renuntarea la fumat-Nicotina in organism Email

Nicotina in organism

  • La fel ca si in cazul celor mai multe substante care creeaza dependenta, oamenii au gasit numeroase metode de a-si introduce aceasta substanta in organism. Nicotina se raspandeste rapid prin:

- piele

- plamani

- membranele mucoase (cum ar fi mucoasa nazala sau cea a gingiilor).

  • Nicotina se insereaza direct in micile vase sanguine care inconjoara tesuturile enuntate mai sus. De acolo, nicotina trece prin fluxul sanguin in creier, iar ulterior este raspandita in restul corpului dumneavoastra.
  • Metoda cea mai comuna (si cea mai rapida) de a introduce nicotina si alte droguri in fluxul dumneavoastra sanguin este inhalarea - prin fumat. Plamanii dumneavoastra sunt inconjurati de milioane de alveole, mici "saci" in care se gaseste aer, la nivelul carora are loc schimbul de gaze. Aceste alveole pun la dispozitie o suprafata imensa - de 90 de ori mai mare decat cea a pielii - permitand astfel accesul nestavilit al nicotinei si al altor compusi. Dupa ce a patruns in fluxul sanguin, nicotina ajunge aproape imediat la creier. In ciuda faptului ca nicotina produce numeroase efecte diferite in corp, modul in care stimuleaza creierul este cel responsabil atat pentru senzatiile placute simtite in timpul fumatului, cat si pentru iritabilitatea resimtita in momentul in care incercati sa va lasati de fumat. Dupa 10 pana la 15 secunde de la inhalare, majoritatea fumatorilor sunt prinsi in mrejele efectelor nicotinei.
  • Nicotina nu ramane prea multa vreme in organism. Are o "durata de viata" de aproximativ 60 de minute, aceasta insemnand ca la sase ore dupa o tigara, doar aproximativ 0.031 mg din miligramul de nicotina inhalat ramane in organism. Cum este eliminata nicotina din organism? Acest proces consta in urmatoarele:

- Aproximativ 80 % din nicotina este descompusa in cotinina de catre enzimele din ficat.
- De asemenea, nicotina este metabolizata de plamani in cotinina si oxid de nicotina.
- Cotinina si alti metaboliti sunt excretati in urina. Cotinina are o existenta de 24 de ore, astfel ca testele pot releva daca o persoana a fumat in ziua sau in cele doua zile anterioare, daca in urma analizei urinei, in aceasta se gaseste cotinina.
- Nicotina ramasa este filtrata din sange de catre rinichi si excretata in urina.

  • Nicotina este metabolizata intr-un ritm diferit, in functie de persoana. Unii oameni au chiar un defect genetic al enzimelor din ficat, care descompun nicotina, din cauza caruia enzima mutanta este mult mai putin eficace decat cea normala in procesul metabolizarii nicotinei. In cazul in care o persoana are aceasta gena, nivelul nicotinei din sange si creier ramane inalt pentru mai multa vreme dupa fumatul unei tigari. In mod normal, oamenii continua sa fumeze tigari de-a lungul zilei, pentru a-si mentine un nivel constant al nicotinei din organism. Fumatorii care prezinta aceasta gena fumeaza mult mai putine tigari, deoarece nu au nevoie in mod constant de mai multa nicotina.
 

Categorii de Produse

Parteneri

Vizitatori Online

Avem 8 vizitatori online
Fumat si renuntarea la fumat - Antinicotina, Powered by Antinicotina.ro and designed by DesignStart design & web hosting
Legaturi utileJocuri de gatit
Medicina www.cere.ro Viziteaza magazinul AntiNicotina.ro pe ShopMania